To­fus­pies­jes met bo­nen­ri­sot­to

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd 1/2 ui zeer fijn en meng dit met de suiker en de sojasaus. Schep de tofu erdoor en laat deze 10 minuten marineren. Breng 600 ml water aan de kook en kook hierin de sperziebonen 5 minuten. Voeg de tuinerwten toe en kook ze samen nog 3 minuten. Schep de groenten met een schuimspaan in een vergiet, bewaar het kookvocht. Snipper de rest van de uien en fruit ze in 3 eetlepels olie 2 minuten. Roer de risottorijst erbij, voeg het kookwater van de groentes toe en roer om. Laat de rijst op laag vuur in ca. 15 minuten het vocht opnemen. Schep op het laatst de doperwten met sperziebonen en de marinade erdoor. Rijg de tofublokjes aan satéstokjes. Verhit de grillpan en kwast de ribbels in met de rest van de olie. Gril de stokjes met tofu rondom bruin en warm. Serveer ze met de bonenrisotto.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 30-31

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.