Ma­ca­ro­ni met groen­te-ge­hakt­saus

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 121

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar 100 ml (per 4 personen) van het kookvocht. Verhit de olie in een braadpan en roerbak hierin het gehakt goudbruin en gaar in ca. 5 min., het mogen stukjes blijven. Breng op smaak met peper en zout en roer de Italiaanse kruiden erbij.
  2. Schep de roerbakmix erbij en roerbak 5 min. Voeg de tomatenblokjes met vocht en het kookvocht van de pasta toe en stoof de saus afgedekt ca. 10 min. Giet de macaroni af en schep deze met de rucola door de saus. Serveer het gerecht in diepe borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 30-31

Macaroni met groente-gehaktsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni met groen­te-ge­hakt­saus

1
1
  • 300 g macaroni grande

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar 100 ml (per 4 personen) van het kookvocht.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 300 g half-om-halfgehakt

Verhit de olie in een braadpan en roerbak hierin het gehakt goudbruin en gaar in ca. 5 min., het mogen stukjes blijven.

3
3
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 400 g Italiaanse roerbakmix

Breng op smaak met peper en zout en roer de Italiaanse kruiden erbij. Schep de roerbakmix erbij en roerbak 5 min.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes met vocht en het kookvocht van de pasta toe en stoof de saus afgedekt ca. 10 min.

5
5
  • 75 g rucola

Giet de macaroni af en schep deze met de rucola door de saus. Serveer het gerecht in diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.