Za­ba­gli­o­ne met fram­bo­zen

Wedden dat deze op gaat?

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Wedden dat deze op gaat? 4 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen. Splits de eieren, doe de eidooiers in een vuurvaste kom die precies in een pan past. Het eiwit wordt niet gebruikt.
  2. Klop de eidooiers met de rietsuiker, citroenrasp en marsala in de vuurvaste kom 5 min. met een mixer.
  3. Breng een grote pan met een laag water aan de kook. Houd het water tegen de kook aan en plaats de kom op de pan. Klop het mengsel 5 min. tot een warme, luchtige vla. Als de crème bindt, ongeveer bij 73 ºC, is hij warm genoeg.
  4. Verdeel de frambozen over 4 diepe borden en schenk de zabaglione erover. Serveer direct. Lekker!

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Tip:

Pers de overgebleven citroen uit en meng het sap met 1 liter water. Serveer in een kan met ijsklontjes voor een zomerse dorstlesser.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zabaglione met frambozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Za­ba­gli­o­ne met fram­bo­zen

1
  • 1 citroen
  • 6 eieren

Rasp de gele schil van de citroen. Splits de eieren, doe de eidooiers in een vuurvaste kom die precies in een pan past. Het eiwit wordt niet gebruikt.

2
  • 100 g rietsuiker
  • 50 ml marsala

Klop de eidooiers met de rietsuiker, citroenrasp en marsala in de vuurvaste kom 5 min. met een mixer.

3

Breng een grote pan met een laag water aan de kook. Houd het water tegen de kook aan en plaats de kom op de pan.

4

Klop het mengsel 5 min. tot een warme, luchtige vla. Als de crème bindt, ongeveer bij 73 ºC, is hij warm genoeg.

Tip: Je kunt een keukenthermometer gebruiken om de temperatuur te meten.

5
  • 150 g frambozen

Verdeel de frambozen over 4 diepe borden en schenk de zabaglione erover. Serveer direct. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.