Fram­bo­zens­grop­pi­no

De klassieke sgroppino maak je nog lekkerder door frambozen toe te voegen.

(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans drankje met alcohol De klassieke sgroppino maak je nog lekkerder door frambozen toe te voegen. 4 personen
4 103

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Houd wat frambozen apart voor de garnering. Mix de prosecco, het sorbetijs, de wodka en de rest van de frambozen in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk in hoge glazen en garneer met een framboos. Serveer direct.

variatietip:

Kindersgroppino: vervang de prosecco en wodka door cassis en mix het tot een schuimig non-alcoholisch feestdrankje. Je kunt de glazen een extra feestelijk tintje geven door de bovenkant eerst even in water te dopen en dan in suiker.

Tip:

Volgens de overlevering dateert het originele recept voor sgroppino uit 1528. Het drankje werd in Venetië als tussengerecht geserveerd tijdens officiële banketten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Frambozensgroppino

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zens­grop­pi­no

1
1
  • 50 g frambozen
  • 300 ml prosecco
  • 4 bollen citroensorbetijs
  • 4 el wodka

Houd wat frambozen apart. Mix de prosecco, het sorbetijs, de wodka en de rest van de frambozen in de keukenmachine of met de staafmixer.

2
2

Schenk in hoge glazen en garneer met een framboos. Serveer direct.

variatietip:

Kindersgroppino: vervang de prosecco en wodka door cassis en mix het tot een schuimig non-alcoholisch feestdrankje. Je kunt de glazen een extra feestelijk tintje geven door de bovenkant eerst even in water te dopen en dan in suiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.