Se­mif­red­do met fram­bo­zen

(358)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 358

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de chocolade grof. Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf. Spatel dit voorzichtig door de yoghurt. Schep de chocolade en ⅔ van de frambozen erdoor. Bekleed de kommetjes met een ruim vel vershoudfolie, zodat de folie over de rand hangt. Verdeel het frambozenyoghurtmengsel over de kommetjes en zet ze 2 uur in de vriezer.
  2. Til ze aan de folie voorzichtig uit de kommetjes en keer de porties elk om op een bordje. Verwijder de folie. Garneer met de overgebleven frambozen en serveer direct.

bereidingstip:

Zet de kommetjes, als de semifreddo moeilijk loslaat, een paar seconden met de onderkant in een bak met warm water.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Semifreddo met frambozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Se­mif­red­do met fram­bo­zen

1
1
  • 100 g witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 250 g Griekse yoghurt

Rasp de chocolade grof. Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf. Spatel dit voorzichtig door de yoghurt.

2
2
  • 125 g frambozen

Schep de chocolade en ⅔ van de frambozen erdoor. Bekleed de kommetjes met een ruim vel vershoudfolie, zodat de folie over de rand hangt.

3
3

Verdeel het frambozenyoghurtmengsel over de kommetjes en zet ze 2 uur in de vriezer.

4
4

Til ze aan de folie voorzichtig uit de kommetjes en keer de porties elk om op een bordje. Verwijder de folie.

5
5

Garneer met de overgebleven frambozen en serveer direct.

bereidingstip:

Zet de kommetjes, als de semifreddo moeilijk loslaat, een paar seconden met de onderkant in een bak met warm water.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.