Si­ci­li­aan­se pes­to

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster de pijnboompitten en doe ze met de knoflook, de ansjovisfilets, het basilicum (zonder de steel) en de rozijnen in de keukenmachine. Voeg de olie toe en draai er een smeuïge pesto van. Laat de pesto minstens 30 min. op kamertemperatuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Lekker als borrelhapje op een stukje geroosterd brood of door de pasta.

Tip:

Je kunt de pesto maximaal 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een glazen potje in de koelkast afgedekt met vershoudfolie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.