Ita­li­aan­se brood­sa­la­de met to­nijn

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bak de Parisiennes af volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen. Snijd de harde puntjes eraf en snijd het brood in blokjes van 2 cm. Verwijder de steeltjes van het basilicum en scheur de blaadjes in stukjes. Schep de broodblokjes om met de ui, de tomaten, het basilicum, 4 el olie en de rodewijnazijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de helft van de aubergineplakken op middelhoog vuur in 6 minuten gaar en goudbruin. Keer ze halverwege. Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen. Bak de andere helft van de aubergine op dezelfde wijze. Meng de aubergine met de broodsalade en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra olijfolie en rodewijnazijn toe en verdeel de salade over 4 borden. Verwarm een grillpan. Bestrijk de tonijnsteaks met 1 eetlepel olie en bestrooi met peper en zout. Gril ze 5 minuten, keer halverwege. Halveer de steaks en leg de stukken op de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.