Vi­tel­lo ton­na­to

Het heeft even wat voorbereiding nodig, maar dan zet je wel het lekkerste én een van de beroemdste voorgerechten op tafel.

(410)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Het heeft even wat voorbereiding nodig, maar dan zet je wel het lekkerste én een van de beroemdste voorgerechten op tafel. 4 personen
3 410

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rosé. Schenk de wijn erover en laat nog 2 min. op laag vuur stoven. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen. Snijd de ansjovisfilets en de tonijn fijn. Meng de mayonaise erdoor en roer tot een gladde saus. Verdun de tonijnmayonaise met een scheutje water. Roer er de helft van de kappertjes doorheen en breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in dunne plakken. Leg het vlees op een schaal en verdeel de tonijnmayonaise en de rest van de kappertjes erover. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de vitello tonnato minstens 1 uur in de koelkast marineren.

Tip:

Garneer met wat blaadjes rucola voor een kruidig accent.

Tip:

In plaats van kalfsschnitzel kun je voor dit gerecht ook kalkoenschnitzel gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 850 mg
Tags
Ook te zien in

Vitello tonnato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vi­tel­lo ton­na­to

1
1
  • 2 kalfsschnitzels
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn

Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rosé. Schenk de wijn erover en laat nog 2 min. op laag vuur stoven. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen.

2
2
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 blik tonijn
  • 5 el mayonaise
  • 1 el kappertjes

Snijd de ansjovisfilets en de tonijn fijn. Meng de mayonaise erdoor en roer tot een gladde saus. Verdun de tonijnmayonaise met een scheutje water. Roer er de kappertjes door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 el kappertjes

Snijd het vlees in dunne plakken. Leg het vlees op een schaal en verdeel de tonijnmayonaise en de rest van de kappertjes erover. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de vitello tonnato minstens 1 uur in de koelkast marineren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.