Ci­troen­kip met aard­ap­pel­part­jes

(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 136

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereid de aardappelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in parten, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika's in stukken. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de paprika 15 minuten op middelhoog vuur. Schil met een dunschiller 2 schilletjes van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de kipfilet in plakken van 1 cm dik. Wentel ze door de bloem en breng op smaak met peper. Verhit 3 eetlepels olie en de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip en de citroenschilletjes 2 minuten, keer de kip halverwege. De kip mag niet te bruin worden. Voeg het citroensap en de bouillon toe. Leg de deksel op de pan en laat de kip op heel laag vuur in 10 minuten gaar worden. Verwijder de citroenschil. Voeg naar smaak peper en zout en eventueel meer citroensap toe. Serveer met de aardappelpartjes en de paprika.

Tip:

Doe zoals in Toscane: bak een gedroogd chilipepertje mee met de kip om het gerecht iets pittiger te maken (voor het serveren verwijderen!).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.