Si­ci­li­aan­se kalfs­rol­le­tjes

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • rollade (opbind)touw
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Leg de kalfsschnitzels een voor een tussen vellen vershoudfolie en sla ze plat met een deegroller. Wrijf de schnitzels in met peper en zout. Leg op elke schnitzel een plakje ham. Rol het vlees op en bind de uiteinden vast met touw of gebruik prikkers. Wentel het vlees door de bloem. Verhit de boter met de olie in een braadpan en bak de rolletjes rondom bruin. Doe de ui erbij en bak zachtjes nog 2 minuten. Voeg de wijn en de fond toe, breng aan de kook en stoof met de deksel schuin op de pan op laag vuur in 20 minuten. Keer regelmatig. Neem het vlees uit de jus en houd warm onder de aluminiumfolie. Kook de jus in. Verwijder de touwtjes of prikkers en snijd het vlees in plakjes. Leg elk rolletje als een waaier op een bord en serveer de jus erbij. Lekker met gesmoorde groenten (zie tip).

Tip:

Gesmoorde groenten: smelt 25 g boter in een pan met dikke bodem en voeg 1 el olijfolie toe. Fruit de bosuitstukjes 5 minuten in de boter. Voeg de doperwten en de tuinbonen toe. Doe de gehalveerde artisjokharten met een beetje water bij de groenten. Smoor het geheel zonder deksel in 10 minuten zachtjes gaar en breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.