Spa­ghet­ti­tim­baal­tje met ven­kel

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • metalen timbaaltjes (inhoud 150 ml), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schaaf of snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Meng met de olie en breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghetti beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop in een kom de ricotta los met het ei en de pecorino. Voeg naar smaak peper toe. Laat de spaghetti uitlekken en meng de pasta door het ricottamengsel. Schep het mengsel in de timbaaltjes en strijk de bovenkant glad. Bak de timbaaltjes op een bakplaat in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Keer de timbaaltjes op vier borden en leg er venkelreepjes omheen. Druppel de pesto om de venkel heen.
  2. De venkel is ook lekker door een salade van rucola en Parmezaanse kaas.

Tip:

Siciliaanse pesto: Rooster 25 g pijnboompitten (zakje 65 g) en doe ze met 2 tenen knoflook, 2 fijngesneden ansjovisfilets (blikje 46 g), de blaadjes van 2 bakjes basilicum (à 15 g) en 1 el rozijnen in de keukenmachine. Voeg 5 el olijfolie toe en draai er een smeuïge pesto van. Laat de pesto minstens 30 minuten op kamertemperatuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.