Ita­li­aan­se bo­nen­soep (ri­bol­li­ta)

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 min. wachten
(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 91

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de stengels bleekselderij in stukjes. Verhit 2 el olie in een soeppan en bak hierin de bleekselderij, de plakjes winterpeen en de helft van de knoflook 4 min. Voeg de tomatenblokjes en 750 ml water toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng de soep aan de kook, met de deksel op de pan. Laat op laag vuur minimaal 20 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de witte bonen toe en laat ze meekoken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de rest van de olie met de rest van de knoflook, breng op smaak met peper en zout. Snijd het stokbrood in plakken. Bestrijk de plakken dun met de knoflookolie en rooster het brood 5 min. in de oven. Schep de soep in 4 soepkommen, bestrooi met (versgemalen) peper en leg in elke kom 1 sneetje stokbrood. Serveer de rest van het stokbrood erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.