Gnoc­chi met to­ma­ten­saus

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • aardappelstamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen 25 minuten. Verhit de olie in een sauspan en bak de ui, de peen en de bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en laat op laag vuur 30 minuten stoven. Pureer met de staafmixer. Roer de boter erdoor. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper tot een gladde puree. Bestrooi het aanrecht met bloem, maak een bergje van de puree met een kuiltje in het midden. Strooi hierin driekwart van de bloem, het ei, een flinke mespunt zout en een mespunt nootmuskaat. Kneed alles door elkaar. Voeg wat bloem toe als het deeg te plakkerig is. Bestuif je handen met bloem. Maak van het deeg rolletjes en snijd deze in stukjes van 2 centimeter. Kerf de gnocchi in met de achterkant van een vork. Leg ze op een met bloem bestoven theedoek. Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook. Doe de gnocchi in delen in de pan, breng het water opnieuw aan de kook en schep ze eruit met een schuimspaan zodra ze komen bovendrijven. Laat ze uitlekken in een vergiet, verdeel ze over vier borden en schep de saus erover. Bestrooi eventueel met basilicum en Parmezaanse kaas.

video

To­ma­ten­saus ma­ken

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.