Plaat­piz­za met spi­na­zie en twee soor­ten kaas

Lekker uit de hand eten. Half kant-en-klaar, half zelfgemaakt.

(188)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lekker uit de hand eten. Half kant-en-klaar, half zelfgemaakt. 4 personen
3 188

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Pers de helft van de knoflook uit. Snijd de paprika in reepjes. Verhit 2 el olie in een hoge pan. Bak de ui, knoflook en de helft van de paprika 4 min. op middelhoog vuur. Schenk het potje tomatensaus erbij, laat 5 min. zachtjes koken en pureer de saus met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit 1 el olie in een hapjespan en voeg hieraan in gedeelten de spinazie toe. Pers de rest van de knoflook uit en bak deze mee. Laat de spinazie goed uitlekken en druk het vocht eruit.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de ovenplaat met 1 el olie. Leg het deeg erop en verdeel hier de tomatensaus over. Verdeel daarna eerst de spinazie en dan de rest van de paprika erover.
  4. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel over de pizza. Bestrooi met de Grana Padano. Besprenkel met de rest van de olie. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.220 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Plaatpizza met spinazie en twee soorten kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­piz­za met spi­na­zie en twee soor­ten kaas

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika

Snipper de ui. Pers de knoflook uit. Snijd de paprika in reepjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hoge pan. Bak de ui, knoflook en de helft van de paprika 4 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 pizzadeeg met potje tomatensaus

Schenk het potje tomatensaus erbij, laat 5 min. zachtjes koken en pureer de saus met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 300 g bladspinazie

Verhit de olie in een hapjespan en voeg hieraan in gedeelten de spinazie toe.

5
5
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook uit en bak deze mee. Laat de spinazie goed uitlekken en druk het vocht eruit.

6
6

Verwarm de oven voor op 200 °C.

7
7
  • 1 el olijfolie

Bestrijk de ovenplaat met de olie. Leg het deeg erop en verdeel hier de tomatensaus over.

8
8

Verdeel daarna eerst de spinazie en dan de rest van de paprika erover.

Pizza versieren

Instructievideo

01:05 min.

9
9
  • 1 bol mozzarella
  • 50 g Grana Padano, snippers

Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel over de pizza. Bestrooi met de Grana Padano.

10
10
  • 2 el olijfolie

Besprenkel met nog wat olie. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.