Mi­ni­piz­za's met groen­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een hoge pan. Snipper 1 ui en bak deze met de knoflook en de helft van de paprika 4 min. op middelhoog vuur. Schenk het bij het pizzadeeg geleverde potje tomatensaus erbij, laat 5 min. zachtjes koken en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi het aanrecht met bloem. Leg het pizzadeeg erop, steek er met een groot glas 8 rondjes uit en leg deze op de bakplaat. Snipper de andere ui grof en snijd de courgette eerst in de lengte in vieren en dan in plakjes. Verdeel de saus over de deegrondjes. Beleg de minipizza's vervolgens met de courgette, de ui en de rest van de paprika en besprenkel met de rest van de olie. Bak de pizza’s in de oven in 15 min. gaar en bestrooi voor het serveren met wat nog wat peper en zout naar smaak.

Tip:

Behalve courgette kunt u je ook andere groenten op de minipizza's leggen, zoals olijven, aubergine of cherry tomaten. De overgebleven courgette kunt u prima rauw in reepjes door een salade mengen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.