Pap­par­del­le met zee­vruch­ten

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de blokjes wortel en tweederde van de bosui 5 minuten. Bak de knoflook kort mee. Strooi de bloem erover en roer op laag vuur 1 minuut. Zorg dat de bloem niet te bruin wordt. Schenk scheut voor scheut de wijn erbij, blijf roeren tot de vorige scheut geheel is opgenomen. Voeg de zeevruchten toe en laat ongeveer 5 min. zacht koken. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de pasta met de zeevruchten en bestrooi met de resterende bosui.

Tip:

Italianen kiezen bij gladde en romige sauzen vaak voor pappardelle (brede lintpasta) of tagliatelle (iets dunnere lintpasta), omdat deze sauzen zich goed aan de pastaslierten hechten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 94 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.