Zo­mers stoof­pot­je met ge­hakt­bal­le­tjes

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 108

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in smalle partjes, de paprika grof en de courgette in halve plakjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de runderballetjes rondom bruin. Voeg de ui toe en fruit deze bruin.
  2. Schep de paprika, de courgette en de tomatenblokjes met vocht toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg eventueel wat (warm) water toe, als de saus te dik is. Stoof het geheel 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het zomerse stoofpotje met de aardappelpuree.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 28-29

Zomers stoofpotje met gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mers stoof­pot­je met ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette

Snijd de ui in smalle partjes, de paprika grof en de courgette in halve plakjes.

2
2
  • 2 el olie
  • 300 g runderballetjes

Verhit de olie in een braadpan en bak de runderballetjes rondom bruin. Voeg de ui toe en fruit deze bruin.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes

Schep de paprika, de courgette en de tomatenblokjes met vocht toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg eventueel wat (warm) water toe, als de saus te dik is.

4
4

Stoof het geheel 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 750 g aardappelpuree

Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het zomerse stoofpotje met de aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.