Spa­ghet­ti­ni-groen­te­scho­tel met moz­za­rel­la en gar­na­len

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 72

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met een beetje van de boter. Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten en wortelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, snijd de paprika fijn en fruit in boter. Giet de tuinerwten en wortelen af en schep ze in de ovenschaal om met de mozzarella (in blokjes), garnalen, ui, paprika en wat peper en zout naar smaak.
  2. Giet de spaghettini af en verdeel ze over de groenten met garnalen. Verkruimel de sneetjes brood fijn en strooi het kruim over de spaghettini. Verdeel de rest van de boter in vlokjes erover, breng op smaak met zout en peper. Schuif de ovenschaal midden in de oven en bak de schotel in 15 minuten goudbruin. Verdeel het gerecht over borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 28-29

Spaghettini-groenteschotel met mozzarella en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti­ni-groen­te­scho­tel met moz­za­rel­la en gar­na­len

1
1
  • 10 g boter
  • 300 g spaghettini

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met een beetje van de boter. Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 450 g tuinerwten en wortelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 25 g boter

Kook de tuinerwten en wortelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, snijd de paprika fijn en fruit in boter.

3
3
  • 150 g mozzarella
  • 250 g roze garnalen

Giet de tuinerwten en wortelen af en schep ze in de ovenschaal om met de mozzarella (in blokjes), garnalen, ui, paprika en wat peper en zout naar smaak.

4
4
  • 2 sneetjes broden

Giet de spaghettini af en verdeel ze over de groenten met garnalen. Verkruimel de sneetjes brood fijn en strooi het kruim over de spaghettini.

5
5
  • 15 g boter

Verdeel de rest van de boter in vlokjes erover, breng op smaak met zout en peper.

6
6

Schuif de ovenschaal midden in de oven en bak de schotel in 15 minuten goudbruin. Verdeel het gerecht over borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.