Spi­na­zie­cur­ry met kaas en naan­brood

Het perfecte gerecht voor een superdrukke dag: smeuïge curry op warm naanbrood. Klaar in een kwartiertje.

(1.154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Het perfecte gerecht voor een superdrukke dag: smeuïge curry op warm naanbrood. Klaar in een kwartiertje. 4 personen
4 1154

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in parten en de tomaten in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de tomaten, knoflook en het kerriepoeder toe en roerbak 1 min. Schep de spinazie erbij en laat deze al roerend ontdooien. Schep de uitgelekte kaasblokjes erdoor en warm ze mee.
  3. Halveer de naanbroden en rooster ze in een broodrooster. Snijd open en serveer met de spinaziecurry.

bereidingstip:

Je kunt het brood ook roosteren onder de ovengrill.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.375 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 28-29

Spinaziecurry met kaas en naanbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­cur­ry met kaas en naan­brood

1
  • 2 uien
  • 2 vleestomaten

Snijd de ui in parten en de tomaten in blokjes.

2
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui.

4
  • 2 el kerriepoeder

Voeg de tomaten, knoflook en het kerriepoeder toe en roerbak 1 min.

5
  • 750 g gesneden bladspinazie à la crème
  • 200 g salade kaasblokjes

Schep de spinazie erbij en laat deze al roerend ontdooien. Schep de uitgelekte kaasblokjes erdoor en warm ze mee.

6
  • 280 g naanbroden knoflook & koriander

Halveer de naanbroden en rooster ze in een broodrooster. Snijd open en serveer met de spinaziecurry.

7

Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt het brood ook roosteren onder de ovengrill.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.