Griek­se ma­ri­na­de vis of groen­te

  • bijgerecht
  • 1 persoon
    • 5 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks bijgerecht 1 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje citroenrasp, citroensap, olie, knoflook, paprikapoeder en oregano door elkaar kloppen. 500 g vis of groente met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 30 min. en maximaal 2 uur marineren.

Tip:

De combinatie van olijfolie, citroen en oregano voor vis is een Griekse keukenklassieker. De marinade is ook lekker voor courgette, aubergine, paprika en tomaat.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.