Ge­roos­ter­de au­ber­gi­n­e­dip met gei­ten­kaas

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 55 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 6 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Maak met een mes een paar sneetjes in de aubergine. Gril de aubergine ca. 40 min. Keer regelmatig. Laat afkoelen.
  2. Halveer de aubergine in de lengte en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine en voeg de geitenkaas toe. Meng tot een gladde puree.
  3. Schep de puree in een schaaltje. Pers de knoflook en roer met de peterselie door de puree. Breng op smaak met tabasco en zout. Dek het schaaltje af en laat de smaken 30 min. intrekken. Lekker met gegrild pitabrood en bij gegrilde groenten.
video

Bar­be­cue­sau­zen ma­ken

Instructievideo - 01:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.