War­me cho­co­la­de-si­naas­ap­pel­brood­jes

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hamburgerklem

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil dun van sinaasappel raspen en sinaasappelrasp door gesmolten boter roeren. Broodjes opensnijden en snijvlakken op rooster lichtbruin grillen. Snijvlakken met sinaasappelboter bestrijken. Elke reep in twee stukken breken. Tussen elk broodje naast elkaar 2 stukken chocolade leggen. Broodjes in hamburgerklem leggen en klem sluiten.
  2. Broodjes op niet al te heet vuur aan beide kanten ca. 2 min. grillen. Buitenkant van broodjes is dan krokant en chocolade gesmolten. Direct serveren.

Tip:

Voor de chocoholics, dit toetje. Probeer ook eens ciabatta met walnoten of kies anders chocolade met noten of met stukjes honing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.