Spie­sen van ana­nas met ka­neel

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil van sinaasappel raspen en vrucht uitpersen. In kom sinaasappelrasp, sinaasappelsap, honing en kaneel door elkaar kloppen. Elke plak ananas in 3 stukken snijden en harde kern verwijderen. Stukken ananas door marinade scheppen en op kamertemperatuur 20 min. marineren. Af en toe omscheppen. Stukken ananas laten uitlekken en marinade opvangen. Telkens 3 stukken ananas op 2 geweekte prikkers rijgen. Opgevangen marinade in schaaltje schenken en crème fraîche erdoor kloppen. Spiesen en sausje tot gebruik in koelkast bewaren.
  2. Spiesen op ingevet rooster aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Spiesen over vier borden verdelen en marinadesausje erover lepelen. Bestrooien met amandelschaafsel en direct serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.