Zo­mer­fruit­ke­babs met abri­ko­zen-yog­hurt­dip

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • 4 barbecuespiezen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer in een schaaltje de yoghurt los met de abrikozenjam. Voeg het rasp, sap en de munt toe en schep om. Dek af en zet de dip tot gebruik in de koelkast.
  2. Roer in een kom het grapefruitsap en de honing los. Halveer de nectarines en verwijder de pit. Halveer de halve ananas en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in stukken. Halveer de kiwi's. Voeg de meloen, nectarines, pruimen, kiwi's en aardbeien toe en schep om met het grapefruitmengsel. Laat op kamertemperatuur 20 min. marineren. Schep regelmatig om.
  3. Rijg het fruit aan de pennen en gril aan elke kant 3-4 min. tot er grilplekjes op het fruit ontstaan. Bestrijk het fruit regelmatig met wat marinade. Leg op elk bord een fruitkebab en serveer de yoghurtdip erbij.
video

Fruit gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 01:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.