Ame­ri­kaan­se kool­sa­la­de

Deze knapperige salade mag niet ontbreken bij de barbecue. Ook lekker op een broodje!

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht Deze knapperige salade mag niet ontbreken bij de barbecue. Ook lekker op een broodje! 4 personen
3 73

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de witte kool en hak de peterselie fijn. Roer de mayonaise, azijn, worcestershiresauce en tomatenketchup in een kom door elkaar. Breng de dressing pittig op smaak met peper en eventueel zout. Schep de wittekool, peen juliene en peterselie door de dressing.
  2. Dek de schaal af en laat de smaken minimaal 1 uur intrekken.

Tip:

De klassieke Amerikaanse 'coleslaw', de knapperige salade die eigenlijk bij geen barbecue mag ontbreken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Amerikaanse koolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ame­ri­kaan­se kool­sa­la­de

1
1
  • 300 g witte kool
  • 4 el verse peterselie
  • 5 el mayonaise
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 druppels worcestershiresauce
  • 2 el tomatenketchup

Snijd de witte kool en hak de peterselie fijn. Roer de mayonaise, azijn, worcestershiresauce en tomatenketchup in een kom door elkaar.

2
2
  • 150 g peen julienne

Breng de dressing pittig op smaak met peper en eventueel zout. Schep de wittekool, peen juliene en peterselie door de dressing.

3
3

Dek de schaal af en laat de smaken minimaal 1 uur intrekken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.