Wa­ter­me­loen­sa­la­de met munt

Een frisse salade voor bij de barbecue. Eten de kids mee? Laat dan eventueel de rode pepers weg.

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een frisse salade voor bij de barbecue. Eten de kids mee? Laat dan eventueel de rode pepers weg. 4 personen
4 126

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de meloen in 4 stukken, verwijder de pitten met een lepel en schep of snijd het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken van 1 ½ cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder eventueel met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
  2. Snijd de munt fijn en pers de citroen uit. Meng in een schaal de meloen met de peper, munt en breng op smaak met citroensap en poedersuiker. Dek de schaal af en bewaar tot vlak voor gebruik in de koelkast.

bereidingstip:

Een verrukkelijke, verfrissende salade voor een hoogzomerse barbecueavond. Haal de salade zo laat mogelijk uit de koelkast of de koelbox. Hoe kouder geserveerd, hoe lekkerder.

combinatietip:

Lekker bij oosters gekruide gerechten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • koolhydraten 18 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Watermeloensalade met munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wa­ter­me­loen­sa­la­de met munt

1
1
  • 1 kleine watermeloen

Snijd de meloen in 4 stukken, verwijder de pitten met een lepel en schep of snijd het vruchtvlees uit de schil.

2
2
  • 2 rode pepers

Snijd het vruchtvlees in stukken van 1 ½ cm. Snijd het steeltje van de rode peper.

3
3

Halveer de peper in de lengte en verwijder eventueel met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

4
4
  • 8 g verse munt
  • 1 citroen
  • 2 el poedersuiker

Snijd de munt fijn en pers de citroen uit. Meng in een schaal de meloen met de peper, munt en breng op smaak met citroensap en poedersuiker.

5
5

Dek de schaal af en bewaar tot vlak voor gebruik in de koelkast.

bereidingstip:

Een verrukkelijke, verfrissende salade voor een hoogzomerse barbecueavond. Haal de salade zo laat mogelijk uit de koelkast of de koelbox. Hoe kouder geserveerd, hoe lekkerder.

combinatietip:

Lekker bij oosters gekruide gerechten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.