Cur­ry­sal­sa met ro­zij­nen

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 10

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In steelpan olie verwarmen en sjalotten 5 min. heel zachtjes fruiten. Currypasta toevoegen en al roerend 1 min. meefruiten. Rozijnen en 150 ml water toevoegen, aan de kook brengen en alles 10 min. heel zachtjes laten koken. Naar smaak limoensap, zout, en peper door salsa roeren. Salsa laten afkoelen en koriander erdoor roeren. Salsa tot gebruik, afgedekt, bewaren. Lekker bij o.a. gemarineerd varkensvlees, kip, kalkoen en gegrild naanbrood.

Tip:

Warm is deze salsa ook heel erg lekker, vooral bij varkensvlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.