Oos­ter­se prui­men­sal­sa

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 45 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 20

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pitten uit pruimen verwijderen en vruchtvlees fijnhakken. In schaal pruimen met bosui, sojasaus en zoete chilisaus vermengen. Naar smaak sambal toevoegen. Schaal afdekken en smaken minimaal 30 min. laten intrekken. Lekker bij o.a. zalm, garnalen en kip.

Tip:

Leg de pruimen eens een paar minuten boven de houtskool tot de schil zwarte vlekjes krijgt. Dat geeft een fantastisch rooksmaakje. De pruimen laten afkoelen en onderstaand recept volgen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.