Ge­roos­ter­de to­ma­ten­sal­sa

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 6 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • barbecue
  • grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Leg de tomaten op de grilltopper of in de grillschaal en gril 12 min. Voeg de pepers en ui halverwege toe en gril 5 min. mee tot de velletjes van de tomaten en pepers omkrullen en de groenten rondom grilplekjes hebben. Verwijder eventueel zaadlijsten uit de peper voor een minder scherpe smaak.
  2. Pureer de pepers, ui en knoflook grof in de keukenmachine. Voeg tomaten toe en pureer het geheel tot een grove saus. Doe de salsa in een schaal. Roer het basilicum erdoor en voeg de suiker, het sap en peper en zout toe. Serveer de salsa warm of op kamertemperatuur. Lekker met tortillachips.

Tip:

De tomaten kunnen ook onder de ovengril worden geroosterd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 15 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.