Ro­de port-pe­per­bo­ter

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom boter tot zachte crème roeren. Port deel voor deel door boter roeren. Pas volgend scheutje toevoegen als port geheel is opgenomen. Peper, kaneelpoeder en naar smaak zout door boter roeren. Boter op stukje aluminiumfolie scheppen en met behulp van folie tot rolletje vormen. Aluminiumfolie dichtvouwen en boter in koelkast in ca. 45 min. laten opstijven. Boter in plakjes snijden en op warm gerecht laten smelten. Lekker bij o.a. entrecote Chicago style (zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek), biefstuk, eendenborstfilet en appel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.