Klas­sie­ke krui­den­bo­ter

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer in een kom de boter tot een zachte crème. Snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie en citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zeezout. Pers de knoflook erboven.
  2. Schep de boter op een stukje aluminiumfolie en vorm met behulp van de folie een rolletje. Vouw de aluminiumfolie dicht en laat de boter in de koelkast in ca. 45 min. opstijven. Snijd de boter in plakken en laat op een warm gerecht smelten.

combinatietip:

Lekker bij allerlei soorten vlees, vis en groenten en op gegrild brood.

combinatietip:

Deze boter is natuurlijk ook lekker op stokbrood. Serveer de boter op kamertemperatuur of gebruik smeerbare roomboter.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Klassieke kruidenboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klas­sie­ke krui­den­bo­ter

1
1
  • 75 g roomboter
  • 2 el verse peterselie

Roer in een kom de boter tot een zachte crème. Snijd de peterselie fijn.

2
2
  • 1 tl citroensap
  • 2 tenen knoflook

Roer de peterselie en citroensap erdoor en breng op smaak met peper en (zee)zout. Pers de knoflook erboven.

3
3

Schep de boter op een stukje aluminiumfolie en vorm met behulp van de folie een rolletje.

4
4

Vouw de aluminiumfolie dicht en laat de boter in de koelkast in ca. 45 min. opstijven.

5
5

Snijd de boter in plakken en laat op een warm gerecht smelten.

combinatietip:

Lekker bij allerlei soorten vlees, vis en groenten en op gegrild brood.

combinatietip:

Deze boter is natuurlijk ook lekker op stokbrood. Serveer de boter op kamertemperatuur of gebruik smeerbare roomboter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.