In­do­ne­si­sche ge­hakt­sticks met kom­kom­mer­top­ping

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • satéstokjes
  • barbecue
  • grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In keukenmachine Tivall met brood, satékruiden en 1 el ketjap tot egaal mengsel pureren. Mengsel in 8 gelijke stukken verdelen en elk stuk tot lang dun worstje uitrollen. Rolletjes in de lengte op geweekte satéstokjes steken. Sticks, afgedekt, tot gebruik in koelkast bewaren. Komkommer in de lengte halveren en zaadjes met theelepel eruit schrapen. Komkommer heel fijn hakken, bestrooien met zout en in vergiet minimaal 15 min. laten uitlekken. In kom citroensap, 1 el ketjap, 1 el olie, sambal en naar smaak zout door elkaar kloppen. Komkommer met keukenpapier droogdeppen en samen met bosui door sausje scheppen. Topping, tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.
  2. Sticks met resterende olie bestrijken en op grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Sticks op schaal leggen en komkommertopping erop scheppen. Lekker met cassavekroepoek.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.