Ita­li­aan­se ve­ga­bur­gers met pa­pri­ka­top­ping

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Pureer in de keukenmachine de vegetarische wokstukjes met het brood, de tapenade en peper. Voeg het ei toe en laat de machine nog 10 sec. draaien. Kneed de olijven en 2 el peterselie door het mengsel en vorm er 4 burgers van een 1/2 cm dik. Laat de burgers afgedekt in de koelkast minimaal 15 min. opstijven.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de paprika, knoflook en tijm 5 min. op laag vuur. Laat het paprikamengsel afkoelen en breng op smaak met het sap, peper en zout. Bewaar de topping tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Gril de burgers 6-8 min. Keer halverwege. Verdeel over vier borden en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de paprikatopping. Lekker met pizzastengels en Italiaanse bonensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.