Ge­gril­de kriel­aard­ap­pels

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillmand
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Krielaardappels in ruim water met zout in ca. 10 min. bijna gaar koken. Krielaardappels in vergiet laten uitlekken. In kom olie, knoflook en rozemarijn door elkaar mengen en nog warme aardappels erdoor scheppen. Tot gebruik bewaren.
  2. Krielaardappels in goed ingevette grillmand scheppen en op barbecue in ca. 10 min. goudbruin grillen. Mand regelmatig schudden, zodat aardappels rondom gelijkmatig bruin worden. Aardappels in schaal scheppen en met zeezout bestrooien.

Tip:

Misschien wel het makkelijkste en lekkerste groentegerecht. Krielaardappels in de grillmand 'wokken' boven de barbecue. Geen grillmand? Steek de krieltjes op stokjes, bestrijk ze met olie en zo op de grill.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.