Ge­pof­te aard­ap­pels met zu­re room

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 personen
3 32

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en kook in ruim water met zout in ca. 30 min. gaar. Laat de aardappelen in een vergiet afkoelen. Snijd de aardappelen kruislings tot iets over de helft in. Bestrijk de aardappelen met de boter en verpak de aardappelen elk in aluminiumfolie.
  2. Snijd de bieslook fijn en pers de knoflook. Roer in een kommetje de zure room los en meng de bieslook en knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar de zure room tot gebruik, afgedekt, in de koelkast.
  3. Leg de ingepakte aardappelen tussen de houtskool in de barbecue en laat de aardappelen in ca. 20 min. warm worden. Neem de aardappelen met een tang uit de as. Vouw met behulp van handschoenen de aluminiumfolie open en druk de aardappelen open. Schep in elke aardappel een lepel zure room.
video

Aard­ap­pel pof­fen op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:33 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Gepofte aardappels met zure room

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te aard­ap­pels met zu­re room

1
1
  • 6 aardappelen

Boen de aardappelen schoon en kook in ruim water met zout in ca. 30 min. gaar. Laat de aardappelen in een vergiet afkoelen.

2
2
  • 2 el kruidenboter

Snijd de aardappelen kruislings tot iets over de helft in. Bestrijk de aardappelen met de boter en verpak de aardappelen elk in aluminiumfolie.

3
3
  • 2 el verse bieslook
  • 1 teen knoflook
  • 125 ml zure room

Snijd de bieslook fijn en pers de knoflook. Roer in een kommetje de zure room los en meng de bieslook en knoflook erdoor.

4
4

Breng op smaak met peper en zout. Bewaar de zure room tot gebruik, afgedekt, in de koelkast.

5
5

Leg de ingepakte aardappelen tussen de houtskool in de barbecue en laat de aardappelen in ca. 20 min. warm worden.

6
6

Neem de aardappelen met een tang uit de as. Vouw met behulp van handschoenen de aluminiumfolie open en druk de aardappelen open.

7
7

Schep in elke aardappel een lepel zure room.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.