Pa­ni­ni met porto­bel­lo en to­maat

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Maak de paddenstoelen met een stukje vochtig keukenpapier schoon en snijd het steeltje eraf. Maak met een scherp mes in de hoed van de paddenstoelen 8 kleine sneetjes. Leg ze in een lage schaal.
  2. Meng in een kommetje de pesto, olie en azijn. Breng op smaak met zout en chilipeper. Snijd de broodjes open en bestrijk de binnenkanten dun met het pestomengsel. Bestrijk de paddenstoelen en plakken tomaat met de rest van de marinade. Dek de schaal af en laat de groenten op kamertemperatuur minimaal 10 min. marineren.
  3. Gril de paddenstoelen aan elke kant 3-4 min. en de tomaat aan elke kant 2-3 min. Rooster de broodjes aan beide kanten lichtbruin. Leg op de onderste helft van elk broodje een paddenstoel en een plak tomaat. Verdeel de rucola erover, leg de bovenste helft van het broodje erop en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.