In­di­aas ge­krui­de au­ber­gi­ne

Gekruide groente met een grillsmaak: een win-wincombinatie, als je het ons vraagt.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas bijgerecht Gekruide groente met een grillsmaak: een win-wincombinatie, als je het ons vraagt. 4 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • gasbarbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Hak de cashewnoten fijn. Snijd de aubergines in lange plakken van 1/2 cm. dik. Bestrooi de aubergine met zout en laat op keukenpapier 15 min. uitlekken. Dep goed droog en bestrijk met de currypasta.
  2. Gril de aubergineplakken aan elke kant 4-5 min. Snijd de koriander fijn. Leg aubergine op een schaal en strooi de cashewnoten en koriander erover. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur. Lekker bij lamsvlees en kip of als borrelhapje.
video

Au­ber­gi­ne gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Indiaas gekruide aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­aas ge­krui­de au­ber­gi­ne

1
1
  • 75 g cashewnoten
  • 2 aubergines
  • 4 el Indiase currypasta

Steek de barbecue aan. Hak de cashewnoten fijn. Snijd de aubergines in lange plakken van 1/2 cm. dik. Bestrooi de aubergine met zout en laat op keukenpapier 15 min. uitlekken. Dep goed droog en bestrijk met de currypasta.

2
2
  • ½ bakje koriander

Gril de aubergineplakken aan elke kant 4-5 min. Snijd de koriander fijn. Leg aubergine op een schaal en strooi de cashewnoten en koriander erover. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur. Lekker bij lamsvlees en kip of als borrelhapje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.