Sa­la­de van ge­gril­de ro­maatjes

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillmand of aluminium bakje, ingevet
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom de citroenrasp, het citroensap, de olie en oregano tot een dressing. Bewaar de dressing tot gebruik op kamertemperatuur. Doe de romaatjes in de grillmand en zet deze op de gloeiend hete houtskool. Gril de romaatjes ca. 4 min. tot er zwarte vlekjes op de velletjes komen. Schud de grillmand regelmatig, zodat de romaatjes gelijkmatig kleuren. Schep de romaatjes in een schaal, doe de uiringen en de kaas erbij en schenk de dressing erover. Voeg naar smaak peper en zout toe en schep de salade voorzichtig om.

video

To­maat­jes gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:32 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.