Ge­vul­de pa­pri­ka's met ri­sot­to en moz­za­rel­la

Risotto is ook heel geschikt om groenten mee te vullen. Zoete rode paprika bijvoorbeeld.

(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Risotto is ook heel geschikt om groenten mee te vullen. Zoete rode paprika bijvoorbeeld. 4 personen
3 131

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grilltopper
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en hak de Italiaanse kruiden fijn. Verwarm in een ruime hapjes- of kleine braadpan 2/3 van de olie en fruit de ui zachtjes 2 min. Voeg de rijst en kruiden toe en al bak al roerend 1 min. Schenk de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Kook de rijst op zacht vuur in 20 à 25 min. gaar. Roer af en toe. Roer de grana padano en peper naar smaak door de rijst.
  2. Snijd de paprika's van boven naar beneden door het steeltje in twee helften. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Verdeel de rijst over de paprikahelften en bewaar tot gebruik in de koelkast. Verdeel de pizzakaas over de paprika's. Bestrijk de paprika's met de rest van de olie. Vet het rooster of de grilltopper in, leg de paprika's erop en grill ca. 10 min. Dek de laatste 5 min. de paprika's losjes af met aluminiumfolie, een halfronde deksel of deksel van de barbecue.

variatietip:

Voor dit recept worden de paprika's gevuld met zelfgemaakte risottorijst; dat kan ook een kant-en-klare risotto zijn of couscous. Alle variaties zijn even lekker. Als er maar niet bezuinigd wordt op de kaas.

combinatietip:

Lekker met salade met tomaat en zwarte olijven.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Gevulde paprika's met risotto en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­pri­ka's met ri­sot­to en moz­za­rel­la

1
1
  • 1 ui
  • 10 g Italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie met knoflookaroma en chilipeper

Snipper de ui en hak de Italiaanse kruiden fijn. Verwarm in een ruime hapjes- of kleine braadpan de olie en fruit de ui zachtjes 2 min.

2
2
  • 200 g risottorijst
  • 700 ml groentebouillon

Voeg de rijst en kruiden toe en al bak al roerend 1 min. Schenk de groentebouillon in een pan en breng aan de kook.

3
3
  • 25 g Grana Padano

Kook de rijst op zacht vuur in 20 à 25 min. gaar. Roer af en toe. Roer de grana padano en peper naar smaak door de rijst.

4
4
  • 4 rode paprika's

Snijd de paprika's van boven naar beneden door het steeltje in twee helften. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes.

5
5

Verdeel de rijst over de paprikahelften en bewaar tot gebruik in de koelkast.

6
6
  • 150 g geraspte pizzakaas
  • 1 el olijfolie met knoflookaroma en chilipeper

Verdeel de pizzakaas over de paprika's. Bestrijk de paprika's met olie. Vet het rooster of de grilltopper in, leg de paprika's erop en grill ca. 10 min.

7
7

Dek de laatste 5 min. de paprika's losjes af met aluminiumfolie, een halfronde deksel of deksel van de barbecue.

variatietip:

Voor dit recept worden de paprika's gevuld met zelfgemaakte risottorijst; dat kan ook een kant-en-klare risotto zijn of couscous. Alle variaties zijn even lekker. Als er maar niet bezuinigd wordt op de kaas.

combinatietip:

Lekker met salade met tomaat en zwarte olijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.