Drum­sticks in zoet­zu­re ma­ri­na­de

  • hoofdgerecht
  • 5 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 5 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Drumsticks in dikke deel met scherp mes op enkele plaatsen insnijden. In kom olie, tamarindepasta, limoensap, knoflook en gember tot pasta mengen. Drumsticks met pasta inwrijven en naast elkaar in schaal leggen. Schaal afdekken en drumsticks in koelkast 1 uur marineren
  2. Drumsticks laten uitlekken en op hete barbecue in ca. 10 min. rondom bruin grillen. Af en toe met overgebleven marinade bestrijken. Kip op minder warme plek van barbecue leggen, afdekken met aluminiumfolie of halfronde deksel en in ca. 20 min. gaar laten worden. Af en toe keren. Drumsticks op schaal leggen en met peterselie bestrooien. Lekker met rijst en zoete chilisaus.

Tip:

Drumsticks kunnen ook heel goed met de indirecte methode in een barbecue met deksel worden bereid. Gril de drumsticks rondom bruin boven de gloeiende houtskool. Leg ze boven de lekbak, sluit de barbecue en laat de drumsticks in ca. 20 min. gaar worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 17 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.