Kip­sa­té met ko­kos­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • barbecue
  • grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kipfilet in repen snijden van ca. 2 cm breed. Elke reep voor 2/3 deel op geweekt stokje rijgen en stokjes in lage schaal leggen. In kom kokosmelk met pindakaas glad roeren. Olie, ketjap, sambal, limoensap, knoflook, gember en naar smaak zout erdoor roeren. Helft van marinade op kip scheppen en stokjes wentelen zodat ze rondom met marinade zijn bedekt. Schaal afdekken en satés ca. 1 uur in koelkast marineren. Rest van marinade in sausschaaltje scheppen en op kamertemperatuur bewaren.
  2. Satés uit marinade nemen en op goed ingevette grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Satés op schaal leggen met pinda's en eventueel koriander bestrooien en saus apart erbij serveren. Lekker met noedelsalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en (cassave)kroepoek.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.