Spie­sen van kip­pen­le­vers met sa­lie

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • metalen spiesen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Elke plak katenspek in 4 gelijke stukken snijden. Kippenlevers schoonmaken. Afwisselend kippenlevers, stukje spek, salieblad en halve sjalot op satépennen steken. Spiesen tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.
  2. Spiesen met olijfolie bestrijken en op goed ingevet rooster in 8 à 10 min. bruin en gaar grillen. Tijdens grillen spiesen telkens een stukje keren, zodat ze rondom gelijkmatig bruin worden. Spiesen bestrooien met zout en peper. Lekker met gegrilde aardappels en Italiaanse bonensalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.