Ca­ta­laan­se worst­spie­sen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 815 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lange bamboespiesen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In ruime kom wijn, peperkorrels en laurierblaadjes doen. Worstjes losknippen. Worstjes aan één kant met vork meerdere malen inprikken. Worstjes keren en andere kant met scherp mes 3 x schuin insnijden. Worstjes door wijn scheppen. Kom afdekken en worstjes in koelkast 1 nacht marineren. Satéstokjes ca. 30 min. in ruim koud water weken.
  2. Worstjes goed laten uitlekken. Op elk stokje in de lengte 2 worstjes rijgen. Worstjes eerst met ingesneden kant naar onder op goed ingevet rooster leggen en ca. 8 min. grillen. Spiesen keren en andere kant ca. 8 min. grillen. Spiesen op minder warm gedeelte van barbecue leggen. Hamburgerbroodjes insnijden en op barbecue aan beide kanten lichtbruin roosteren. Tussen elk broodje spies leggen. Lekker met plakken manchego kaas, geroosterde paprika en mosterd.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.