Kar­bo­na­des met abri­ko­zen-gem­bergla­zuur

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de gember fijn en pers de knoflook. Roer in een schaal de olie, sojasaus, jam, gember en knoflook. Bestrijk de karbonades aan beide kanten goed met de marinade en leg ze in de schaal. Dek de schaal af en laat het vlees in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  2. Steek de barbecue aan. Gril de karbonades aan elke kant 7-8 min. en bestrijk ze ondertussen 1 tot 2 keer met de rest van de marinade. Bestrooi het vlees met peper en zout. Lekker bij ananassalsa.

Tip:

De marinade zorgt voor een lekker krokant korstje. Ook heerlijk voor voorgegaarde spareribs of voorgegaarde kipdrumsticks.

video

Kar­bo­na­des gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.