Ge­rook­te Duit­se braad­wor­sten met zoe­te mos­terd

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
4 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue met boldeksel
  • rookspaanders

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pannetje appelcider, sinaasappelsap, peperkorrels, kruidnagels en laurierblaadjes aan de kook brengen. Mengsel 10 min. zachtjes laten koken. Vuur hoog zetten en mengsel inkoken tot ca. 100 ml over is. Intussen worsten aan één kant met vork meerdere malen inprikken. Worsten keren en andere kant met scherp mes 4 x schuin insnijden. Worsten in lage schaal leggen en hete siroop erover schenken. Met tang worsten keren zodat beide kanten met siroop bedekt zijn. Worsten tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren. Af en toe keren. Mosterd met honing tot sausje roeren. Rookspaanders (50 g) 1 uur in ruim koud water weken.
  2. Rookspaanders laten uitlekken en over gloeiend houtskool verdelen. Zodra houtskool begint te roken, braadworsten met ingesneden kant naar onder op goed ingevet rooster leggen en, afgedekt, ca. 8 min. grillen. Worsten keren en andere kant, afgedekt, ook 8 min. grillen. Worsten op minder warm gedeelte van barbecue leggen. Broodjes insnijden en op barbecue in 1 à 2 min. warm en lichtbruin laten worden. Tussen elk broodje braadworst leggen en naar smaak mosterdsausje erover lepelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.