Ita­li­aan­se lams­ko­te­let­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In lage schaal olijfolie, citroenrasp, citroensap en knoflook door elkaar kloppen. Kruiden met klein pannetje kneuzen en door marinade scheppen. Lamskoteletten in marinade leggen en enkele malen omscheppen. Schaal afdekken en koteletten in koelkast ca. 1 uur marineren. Koteletten enkele malen omscheppen.
  2. Lamskoteletten uit marinade nemen en laten uitlekken. Koteletten op goed ingevet rooster of grilltopper aan elke kant ca. 4 min. grillen. Koteletten enkele malen met achtergebleven marinade bestrijken. Lekker met salsa verde en gegrilde venkel met overjarige kaas (voor recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 28 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.