Ge­rook­te ma­kreel met bad­jak­saus

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 6 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Voor saus in schaaltje sambal met tomatenketchup, gembersiroop en koriander tot sausje roeren.
  2. Makreel en nectarines met olie bestrijken. Makreel op rooster in ca. 10 min. warm laten worden. Tegelijkertijd nectarines op goed ingevette grilltopper aan elke kant ca. 3 min. grillen. Vis schoonmaken en met warme nectarines en sambalsaus serveren. Lekker met stokbrood en kroepoek.

Tip:

Kant-en-klare gestoomde makreel. Ook nooit aan gedacht? Probeer het eens, het is verrassend verrukkelijk. Echt iets voor het strand of op de camping.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.