Mos­sel­spies­jes met turk­se pe­pers en cher­ry­to­maat­jes

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks voorgerecht 6 personen
4 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • barbecue
  • grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Aan elk geweekt satéstokje afwisselend mosselen, 2 pepertjes en 2 tomaatjes rijgen. Tot gebruik in koelkast bewaren.
  2. Stukken ciabatta op grillrooster verwarmen. Spiesjes met olie bestrijken en op goed ingevette grilltopper of grillschaal ca. 3 min. grillen. Keren en andere kant ook 2 à 3 min. grillen. Brood opensnijden, bestrijken met tapenade en tussen elk stuk brood 2 warme spiesjes leggen. Lekker met Turkse yoghurtsaus (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecue boek) of tzatziki.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.