Ge­roos­ter­de pa­pri­ka met zee­vruch­ten

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillmand
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom pesto met citroensap en olijfolie mengen. Paprika's schoonmaken en elk in 8 repen snijden. Paprikarepen door pesto mengen, kom afdekken en paprika's ca. 30 min. marineren.
  2. Paprikarepen uit marinade nemen en eventueel iets laten uitlekken. Paprikarepen in goed ingevette grillmand in ca. 15 min. gaar grillen. Regelmatig omscheppen. Zeevruchten toevoegen en alles samen nog 5 min. grillen. Regelmatig omscheppen. Paprika en zeevruchten in schaal scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Lekker met stokbrood of verse tagliatelle. Of geef er prikkertjes bij en serveer ze als snack.

Tip:

Geen zeevruchten bij de hand? Geen nood. Dit recept is ook lekker met gekookte mosselen (zelfs uit pot!) of scampi.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.