Ti­la­pia met pit­ti­ge ven­kelsal­sa

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In schaal 2 el olijfolie met knoflook, gember en komijn door elkaar kloppen. Tilapiafilet erdoor wentelen, schaal afdekken en vis in koelkast ca. 2 uur marineren. Tilapia af en toe keren. Voor salsa in schaaltje 4 el olijfolie met suiker door elkaar roeren. Limoensap erdoor kloppen. Venkelgroen van knol snijden en fijnhakken. Venkelknol heel dun schaven. Venkelgroen, venkelknol, rode peper en naar smaak zout en peper erdoor roeren. Smaken op kamertemperatuur in 1 à 2 uur laten intrekken.
  2. Tilapiafilet op goed ingevette grilltopper 3 min. grillen, keren en andere kant ook 3 min. grillen. Tilapia met zout bestrooien en venkelsalsa erbij serveren. Lekker met couscous met zongedroogde tomaten of couscoussalade met peterselie (voor recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.